Welkom op Zuiderkroon βeta. Start met registreren. Feedback is hier welkom.

Music Hall Group

De meeste mensen kennen Music Hall Group als organisator, promotor en producent van musicals, concerten en theater. Music Hall group verwierf de afgelopen jaren vooral bekendheid met legendarische titels als 'Cats', 'Les Misérables', 'Phantom of the Opera', 'Romeo & Julia' , 'Dracula' en 'Amadeus'. Bezieler en drijvende kracht van Music Hall Group is Geert Allaert, die het bedrijf in 1988 oprichtte. Met de renovatie van Vorst Nationaal en de Stadsschouwburg in Antwerpen in de jaren ’90 en later de aankoop en renovatie van de Capitole in Gent, kende het bedrijf een enorme groei. Nu, meer dan twintig jaar na de start, heeft Music Hall Group een ijzersterke reputatie opgebouwd als promotor en producent van topentertainment.

En daar blijft het niet bij …

2009 was een kantelpunt voor Music Hall Group. In maart van dat jaar heeft Music Hall Group de exploitatie van de eventzaal Zuiderkroon in Antwerpen overgenomen. De overname van de Zuiderkroon past in de nieuwe visie van Music Hall Group om in de toekomst ook een grote speler te worden in het organiseren van bedrijfsevenementen. Samen met de geboorte van een nieuw cateringbedrijf en evenementenbureau haalt Music Hall Group ook de know-how binnen die nodig is om dé partner te worden van bedrijven in het organiseren van hun event.

De 3 grote troeven van Music Hall Group zijn

  1. het organiseren van topentertainment
  2. in een aangepaste locatie
  3. In house eventservices, met de juiste know-how.

KOM ALS VIP

Music Hall Group is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in het aanbieden van topentertainment. Het grote publiek lokken naar al die shows, is altijd de core business geweest van Music Hall Group en dat blijft ook zo. Maar de jongste jaren is Music Hall Group zich ook steeds meer gaan concentreren op het aanbieden van dat topentertainment aan bedrijven. Door aangepaste loges en business seats te creëren kunnen bedrijven ten volle genieten van de voorstellingen. Het bedrijf organiseert zo’n 500 voorstellingen per jaar. Het gaat om alle soorten spektakels: van musical en theater, over ballet en opera, cabaret, kleinkunst tot pop – en rockconcerten.

Daarnaast worden er ook dinnershows of concerten georganiseerd, exclusief voor bedrijven.

EVENT LOCATIONS

Music Hall Group beschikt over de belangrijkste zalen in Vlaanderen en Brussel: Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Vorst Nationaal. De drie locaties hebben op cultureel gebied hun sterkte al meer dan bewezen. Met 265 voorstellingen per jaar (gemiddeld 5 per week) behoort de Stadsschouwburg Antwerpen tot de Europese top. Vorst Nationaal is de meest historische concertzaal van België, erg populair bij zowel publiek als artiesten. De Capitole aan het ‘Het Zuid’ in Gent is zonder twijfel één van de mooiste art-deco-theaters van het land en uniek gelegen.

In 2009 heeft Music Hall Group de exploitatie van de Zuiderkroon Antwerpen overgenomen. De Zuiderkroon, op de Vlaamse Kaai in Antwerpen, is de ideale locatie voor bedrijfsfeesten, evenementen,  tentoonstellingen, modeshows, ... Met zijn sterke ligging aan de ring van Antwerpen, zijn ruime parkeergelegenheid voor de deur op de Gedempte Zuiderdokken en zijn moduleerbare capaciteit is de Zuiderkroon een unieke eventzaal waar Music Hall Group nog niet over beschikte.  Het auditorium van De Zuiderkroon biedt plaats aan 1200 personen in theateropstelling, maar kan evengoed vrijgemaakt worden voor een banketopstelling of een catwalk voor een modeshow. Alles is mogelijk in deze multifunctionele zaal.

Het bedrijf beschikt nu over vier toplocaties. Stadsschouwburg Antwerpen en het Theaterplein hebben de jongste jaren een serieuze gedaanteverwisseling ondergaan. De Stadsschouwburg heeft nu een Theaterplein met uitstraling. Het is een open ruimte geworden die met zijn grote glazen luifel en witte zuilen hoge ogen gooit, zowel bij de Antwerpenaar als de toerist. De Italiaanse toparchitecten Secchi en Vigano hebben de vroegere niveauverschillen weggewerkt, waardoor we vanop het Theaterplein meteen toegang hebben tot de gerenoveerde Stadsschouwburg.  Evenementen kunnen buiten – onder de Luifel – aanvangen, om hun vervolg binnenin te krijgen

Met meer dan 1000 parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving, cateringfaciliteiten tot 2000 personen, een gastvrij onthaal en professionele ondersteuning - zowel technisch als logistiek - staat de Stadsschouwburg Antwerpen garant voor een geslaagd evenement.

Capitole Gent opende zijn deuren in 2001 en heeft ondertussen al enkele stevige renovatiebeurten ondergaan. In 2008 werd een theatertoren gebouwd met volautomatische theatertrekken. In 2009 volgden een nieuw podium met nieuwe speelvloer en de bouw van een gigantische akoestische orkestbak. Twee nieuwe zijbalkons zorgen voor extra comfort voor de bezoeker samen met twee zogenaamde ‘royal boxes’ met plaats voor 17 personen. Daar kunnen bedrijven hun relaties op een stijlvolle manier ontvangen. In een volgende fase komen er extra meeting - en break-out rooms, balzalen en congresruimtes.

De concertzaal Vorst Nationaal heeft plaats voor 8000 mensen in een arena-setting, Het is een van de bekendste en best uitgeruste concertzalen in België. De concertzaal is erg populair bij de artiesten. “Vorst Nationaal is altijd een beetje thuiskomen,” zei Eros Ramazzotti ooit.  Vorst Nationaal is sinds haar ontstaan in 1971, een begrip geworden, nationaal en internationaal.

Niet alleen de zaal zelf en het podium kunnen aangepast worden voor events. Vorst Nationaal heeft ook andere kleinere ruimtes ter beschikking voor bedrijfsfeesten en recepties. Denken we aan de hippe ‘Graffiti Room’, een ‘Red Lounge’, meerdere VIP-bars en 12 loges. Vorst Nationaal is ook zeer makkelijk bereikbaar via de Brusselse Ring.

EVENT SERVICES

Onze theaterzalen hebben altijd al ter beschikking gestaan voor evenementen. Omdat  de vraag van bedrijven steeds groter werd, heeft Music Hall Group beslist zich ook meer te gaan toeleggen en specialiseren in het organiseren van evenementen.  Music Hall Events is de lijm tussen het bedrijf, de locatie, de artiesten en de catering. Music Hall Events zal vooral werken rond een flexibele samenwerking en een professioneel eindresultaat. Duidelijke prijsafspraken, zonder verrassingen nadien.

Die catering wordt verzorgd door GUSTO, de in-house cateraar. GUSTO betekent ‘Smaak’. Respect voor de smaak van juist aangekochte ingrediënten, op smaak gebracht door een ervaren en creatief team, met smaak geserveerd door vriendelijk en bekwaam personeel in locaties en infrastructuren die met smaak werden ingericht.