Welkom op Zuiderkroon βeta. Start met registreren. Feedback is hier welkom.

Nieuws door Zuiderkroon Antwerpen

Het dansgezelschap Ibérica de Danza weet als geen ander het traditionele Spaanse cultuurgoed te gebruiken. Ibérica staat bekend om zijn sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en modern ballet. De allernieuwste productie Ibérica Mágica is wederom een reis naar vele uiteenlopende dansculturen van het Iberisch Schiereiland. Een levendige en unieke dansvoorstelling waarbij schitterende projecties een indrukwekkende dimensie toevoegen aan het toneelbeeld en daardoor de magie compleet maken.

  Lees meer

Zuiderkroon zet HIV mee op het menu

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 3 december 2012

De Zuiderkroon vormde het kader voor een nieuwe editie van Antwerp Diner, een benefietevent dat dankzij een entertainmentdiner geld inzamelt voor HIV-onderzoek. Meer dan 450 gasten genoten van een heerlijk menu dat hen door verscheidene Antwerpse restaurants en hotels werd voorgeschoteld. Tussendoor was er ook tijd voor optredens van Natalia, Sandrine, the Barry White Experience & vele anderen. Deze spetterende editie bracht maar liefst 60.000 euro in het laatje. De Zuiderkroon was dus eens te meer een plek waar écht alles kan.

  Lees meer

Persbericht VTM: Debby & Nancy stopt

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 22 november 2012

Diva’s komen en gaan. Vanaf zaterdag 24 november 2012 wordt de Warme Wintershow vervangen door langspeelfilms. An Rydant, netmanager VTM: “We zijn tot de conclusie gekomen dat de typetjes Debby & Nancy op de moeilijke zaterdagavond een te beperkt kijkerspubliek bereiken. Er is dan ook een punt gezet achter de Warme Wintershow. Deze beslissing staat volledig los van het geloof in Peter en Stany en niets staat de ontwikkeling van nieuwe projecten met deze creatievelingen pur sang in de weg.” De mensen die reeds Warme Wintershow-tickets aangekocht hadden, worden zo snel mogelijk gecontacteerd door Music Hall. Lees meer

Hij was één van de eerste artiesten die in de Zuiderkroon op de planken stond en hij doet dat nog steeds loepzuiver. Udo brengt de kerstsfeer naar Antwerpen samen met een pianiste, een handvol strijkers, een gitarist en een percussionist. Zingen is zijn passie, muziek zijn grote liefde en hij combineert de twee met veel overgave. Hierdoor bezorgt hij je tijdens "A Blue Christmas" meer dan eens een kippenvelmoment. Laat je op 4 december onderdompelen door Udo in een zalige kerstsfeer. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.

  Lees meer

Vlaamse diva's Debby & Nancy zijn helemaal klaar voor hun Warme Wintershow. Vanaf zaterdag 13 oktober laten ze de Zuiderkroon schitteren in een retro glamour decor en ontvangen ze tal van bekende en minder bekende gasten. Ook jij kan mee komen genieten van mooie, warme, gekke, onbeschrijflijke, grappige, ontroerende, verbazende of verrassende momenten. Wie weet, keer je terug naar huis met een leuk cadeautje uit de pakjescarrousel. Een zaterdagavond uit kan niet beter klinken, toch?

  Lees meer

In de vernieuwde Zuiderkroon kreeg Tom Boonen uit handen van premier Elio Di Rupo de onderscheiding "Flandrien 2012". Gastvrouwen Debby & Nancy vrolijkten deze avond op, in hun kenmerkende elegante stijl. Een zoen op de mond tussen Elio Di Rupo en Nancy was dan ook een hoogtepunt! Lees meer

Antwerpen heeft nieuwe eventzaal

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 25 september 2012

In 2009 nam Music Hall de Zuiderkroon over en kregen Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Vorst Nationaal er een ‘kleine’ broer – van 800 tot 1200 plaatsen – bij. Anno 2012 onderging de zaal een grondige transformatie dankzij een volledige restyling in nachtclubsfeer. Niemand minder dan Debby en Nancy bijten binnenkort de spits af en palmen als eersten 20 weken lang de vernieuwde zaal in.

  Lees meer

Debby & Nancy veroveren Zuiderkroon

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 24 augustus 2012

De diva’s van Vlaanderen zijn terug van nooit weggeweest en nemen hun intrek in de Zuiderkroon in Antwerpen. Zoals het First Ladies betaamt, lieten Debby & Nancy eerst hun personal designers op het interieur los en het resultaat is verbluffend: een onvervalste retro club met ‘room for a big band’ en live publiek! Twintig weken lang charmeren Debby & Nancy zowel de Vlaamse huiskamer als hun gasten in de Zuiderkroon. En daar kan u bij zijn!

  Lees meer

Marguerite S.: ontroerend echt

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 26 april 2012

Theater 't Eilandje vormde het decor voor de première van Marguerite S. Daar liep heel wat mooi volk rond: bekijk de foto's. De topcast met Marilou Mermans, Amaryllis Uitterlinden en David Verbeeck weet het publiek te boeien en te ontroeren. De acteurs wisselen regelmatig van rol en vertellen zo het verhaal van Marguerite S., de vrouw die altijd op de tweede plaats kwam voor haar man, schilder Eugeen Van Mieghem. Een lach, een traan en achteraf veel voer voor bespreking, dat is waar Marguerite S. voor staat. We zijn dan ook vereerd dat we dit pareltje op 4 en 5 mei mogen ontvangen. Tickets zijn al beschikbaar vanaf 20 euro.

  Lees meer

Marguerite S. op ATV

Geschreven door Zuiderkroon Antwerpen op 20 april 2012

Marilou Mermans, David Verbeeck en Amaryllis Uitterlinden waren te gast bij ATV om er Marguerite S. voor te stellen. Bovendien brachten ze exclusief voor de kijkers "Het Havenlied" dat bestaat uit een aaneenrijging van kunsttitels van Eugeen Van Mieghem. Marguerite S. vertelt het passionele verhaal van de niet aflatende liefde van een vrouw die altijd op de tweede plaats kwam. "Een musical die zeker gezien moet worden door mensen die niet van musical houden", aldus Marilou Mermans.

  Lees meer